معرفی رشته معماری اسلامی

گرایش معماری اسلامی
گرایش معماری اسلامی در بین سایر گرایش های معماری از قدمتی چندین ساله برخوردار است، متخصص این رشته باید ابتدا اسلام و آموزه های اسلامی را به خوبی بشناسد تا بتواند از آنها در راستای معماری هماهنگ با سنت های اسلامی بهره بگیرد . هدف از وجود گرایش معماری اسلامی در دانشگاه ها تربیت و آموزش افرادی است که با توجه به رعایت و حفظ زیبایی شناسی و کاربری و شرایط آسایش انسان در طراحی بنا به مسائل، دیدگاه ها و اعتقادات اسلامی هم توجه کنند.
دوره کارشناسی ارشدمهندسی معماری اسلامی, در پی کشف حقایق تاریخی, تمدن و فرهنگی ایران در دوره پس از اسلام و تربیت معماران آشنا به این مباحث جهت ایجاد طراحی, آشنا به معماری ایران و شناخت مفاهیم علمی و معماری اسلامی تدوین شده است. دراین دوره دانش معماران در زمینه معماری اسلامی بسط و تعمیق داده می شود تا فارغ التحصیلان این گرایش به عنوان پژوهشگر معماری اسلامی, طراح درپروژه های فرهنگی, همکاری با مهندسین مشاور معمار, مدرس تاریخ معماری اسلامی ودر سایر زمینه های مختلف معماری اسلامی فعالیت کنند.
کار در این رشته نیازمند قدرت تجزیه و تحلیل است، یک معمار اسلامی باید بتواند خوب همه عناصر معماری را تحلیل کند و فلسفه هریک از عناصر را به خوبی بشناسد. لازم به ذکر است، تنها دانشجویان کارشناسی مهندسی معماری می توانند در رشته معماری اسلامی در مقطع ارشد شرکت کنند. از این رو امروزه نیاز به متخصصانی در این رشته برای شناسایی معماری گذشته ایران و کشف ارزش های کیفی نهفته در آن و تاریخ هزار ساله معماری این سرزمین برای رسیدن به معماری ایرانی اسلامی ضروری است. فارغ التحصیلان این دوره می توانند به عنوان پروهشگر تاریخ معماری و شهر سازی ایران در مراکز پروهشی مرتبط اعم از دانشگاه ها و مراکز علمی یا به عنوان مشاوردر گروه های علمی طراحی و معماری و شهرسازی بکار اشتغال ورزند.
دیدگاهتان را بنویسید